onsdag 26 april 2017

Resan till Vietnam




Vietnam var min och min mans första riktiga långsemester som vi åkte på ihop. Vi flög till Hô Chi Minh tog ca 12 timmar direktflyg och sen åkte vi buss ca 6 timmar till  Phan Thiet. Där bodde vi på ett litet hotell vid namn Oriental perl, ett mysigt hotell. Nackdelen var att det fanns 100 tals grodor som hade sin parningstid så första natten blev mer eller mindre sömnlös, vi hade fått ett rum på nedrebotten och bredvid en damm. Dagen efter bytte vi rum och fick ett rum med havsutsikt och utan sjungande grodor på natten. Befolkningen är vänliga och man kan vara ute på kvällen och vandra längst vägen som är kantad av fiskare som har sina grillar och plastbord och stolar uppställde. Då vet man att turismen gynnar den enskilda familjen som går upp på morgonen och fångar fisken som de tillagar och säljer vid vägen och stranden.




Maten och dryck var super billigt och väldigt bra.



Vi fick låna cyklar på hotellet och tog en tur längst vägen, men vi hamnade på våran favorit restaurang till slut i alla fall.





Ett land vi kommer åka tillbaka till


https://sv.wikipedia.org/wiki/Grodor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En egen sida för försäljnings

 Nu har jag fixat eller rättare sakt fått en egen hemsida i födelsepresent. Och jag har hunnit måla en hel del också :)  https://www.annys-c...